Infrafűtés

Három egyszerű szóval leírható: modern, megfizethető, és gazdaságos.

Az infrafűtés számos módon használható az otthon, vagy akár az irodádban is, bárhova egyszerűen szerény költségekből telepíthető, padlófűtésként, mennyezet fűtésként, falfűtésként egyaránt kellemes hőérzetet biztosító fűtési forma.

Az infrafűtés kiépítésének nagyságrendű költsége: kb 12.000Ft/m2

lakás területe anyagköltség (Ft) plusz költségek
50 m2 700.000 beszerelés munkadíja
100 m2 1.248.000 beszerelés munkadíja
200 m2 2.600.000 beszerelés munkadíja

Részletes árajánlatot kérek!

A fentebb említett árak közel kulcsrakész infrafűtés árait tartalmazzák. Már első nekifutásra is messze kedvezőbb fűtési formáról van szó, mint például egy gázfűtés kiépítésénél, ahol egy nagyobb kémény kerülhet közel annyiba (tervezéstől kivitelezésig) mint egy komplett infrafűtés rendszer.

Következő szűk keresztmetszet az infrafűtés energia fogyasztása, ez az alábbi képlettel számolható ki:

((hőveszteség * alapterület * (óra x nap x hónap))/1000×0,8 = éves energiafogyasztás

Ez egy 100m2 alapterületű lakásra megközelítőleg:

((44w/m2*100m2*(8hx30dx6m))/1000)x0,8 = 5069kWh / év

Ami először talán soknak tűnhet, azonban a költségeken jelentősen csökkenthetünk a normál elektromos áramot ötvözve éjszakai áram használatával, és esetlegesen megújuló energiaforrások használatával.

infrafűtésKorábbi fűtési rendszerekkel ellentétben, napjainkban egyre gyakrabban kerül előtérbe az energiatakarékosság, gazdaságosság, kisebb helyigény és a minél nagyobb hatékonyság.
Most már, hála a fűtési rendszerekben bekövetkezett fejlődéseknek, teljesen jogosan várható el, hogy a fűtés ne csak meleget adjon, hanem egészséges is legyen.

Ez a technológia egyáltalán nem ismeretlen a hétköznapi emberek számára, csak eddig fűtésként egyáltalán nem tekintettünk rá. Az infra technológiát réges-rég ismerjük az infra szaunákból, vagy a gyógyító infra lámpák kapcsán, állatkeltetőkből, vagy az éttermekben az infravörös étel melegítők miatt. Fűtésként sem tegnapi találmány, az Amerikai Űrkutatási hivatal (NASA) külön tárgyalja a weboldalán, a fejlett ázsiai országokban (Dél Korea, Japán) olyan elterjedt, mint idehaza a fa vagy gáztüzelés.

infrafűtés

Az infrafűtés igazolt antibakteriális hatású, a Koreai infravörös Szövetség által végzett tesztelés eredménye szerint a Fűtőfólia antibakteriális hatása 72,6 %-os hatékonyságú.
Ezen hatása miatt kisállat tartóknak különösen hasznos lehet, a házikedvenceink által hordozott esetenként kellemetlen szagú baktériumokat elpusztítva nagyban csökkenti az “állatszagot”.
Az infra sugarak kedvező hatása csökkenti a hátfájást, és az ízületi fájdalmakat, elősegíti a sebek gyorsabb gyógyulását, javítja a vérkeringést, megakadályozza a lakásban a penészedés kialakulását.
Maximálisan környezetbarát fűtés, mivel nem égetünk el semmit, így nem jönnek létre égéstermékek, egyáltalán nincs szénmonoxid veszély.

Rossz tapasztalata volt az embereknek a hagyományos padlófűtések esetében a szállóporral, azonban az infra fűtés esetében nem kell ettől tartani, hisz nincs légmozgás, az infra fűtés nem szállít hőt, csak energiát.
Egyenletes hő eloszlást biztosít az egész lakásban. Padlófűtéshez, fal fűtéshez, mennyezet fűtéshez tökéletes megoldás. Helyi fűtésre, kiegészítő fűtésnek és teljes értékű fűtésnek is jó választás. PVC, laminált padló, parketta, gipszkarton, lambéria, dekorlemez, állmennyezet, faliszőnyeg alá mind használható.
Mint minden elektromos tárgynak, az infra fűtőfilmnek is van elektromágneses kisugárzása. A fűtőfilm sugárzása alacsonyabb, mint a fólia vezetékelése által kibocsátott elektromágneses sugárzás.

infrafűtés

A legtöbb ügyfelünk szeretné, ha egy nap alatt kész lenne a fűtési rendszere a lakásban. Jó hír, hogy a fűtőfóliával ez lehetséges.
A gáz vagy más fűtésrendszer beszerelése rengeteg munka és tetemes költség, ugyanakkor az infrafólia gyorsan és egyszerűen telepíthető (akár valóban egy nap alatt). Nincs kémény, se víz bevezetés a rendszerbe, így beszerelési költsége is más rendszerekhez képest fele annyi. Ráadásul szakszerű telepítés után szinte teljesen szervizmentes, élettartama egyenlő a vezetékelésének élettartamával kb. 45 – 50 év.

Sokan szembesültek az elmúlt években a gáz árak drasztikus emelkedésével, és ezzel egy időben a minőség romlásával. Sokan emlékeznek még a pár évvel ez előtti esetre, hogy napokig nem volt Magyarországon gáz.
A befektetett elektromos áram 99 %-a alakul át infra sugárzássá. Az intelligens fűtőfólia két óra leforgása alatt 81 %-ra javítja a levegőminőséget.
A hagyományos gázfűtésnél a levegőt fűtjük. Köztudott, hogy a levegő az egyik legjobb hőszigetelő, ezért is nehéz a levegőn keresztül hőt vezetni. A gázfűtésnél az energia a következő képen csökken:

  • A gáz átalakul tűzzé
  • A tűz felmelegíti a hőcserélőt
  • A hőt átadjuk a radiátornak
  • A radiátor elkezdi felmelegíteni a levegőt

Az infra fűtő fólia bekapcsolástól számított öt-hét percen belül eléri az üzemi hőmérsékletét, és már eközben is energiát ad át a környezetének.

Legáltalánosabb felhasználási területek:

  • padlófűtés (laminált parketta, linóleum, hidegburkolat, hajópadló, OSB lap)
  • falfűtés (gipszkarton, faliszőnyeg, lambéria)
  • mennyezetfűtés (álmennyezet, vagy gipszkarton fölött)

Emellett számtalan speciális felhasználási terület létezhet a fólia sokrétűségéből kifolyólag.

Amennyiben Önben még mindig kétségek merülnének fel az infrafűtés hatékonyságával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, jöjjön el hozzánk, mi bemutatjuk! info@okosinfrafutes.hu