Mennyezetfűtés

Az infravörös fűtőfólia mennyezetfűtésként történő alkalmazása során annak élvezheti előnyét, hogy a sugárzás nem ütközik tárgyakba, hanem közvetlenül Önt fűti. Így a padlófűtéssel összehasonlítva a mennyezetfűtés hatékonyabb.

mennyezetfűtés

Mennyezetfűtés utólag is könnyen kialakítható, maximalizált a fűtőfelület, láthatatlan és magas hatékonyságú fűtési megoldás, melyet ügyfeleink közül egyre többen választanak.
Kiemelkedő előnye, hogy a mennyezetfűtés esetében nem kell a felület csökkenésétől tartani. A mennyezetet nem fedik bútorok, így a fűtőfelület maximálisan kihasználható. Utólagosan is könnyedén kialakítható a mennyezetfűtés. Kis lakásokban ezzel rengeteg helyet lehet spórolni, ugyanis nincs szükség fűtőtestekre. A mennyezetfűtés lényegében láthatatlan, így a legesztétikusabb fűtési módok közé tartozik.

Rétegrend mennyezetfűtés esetén

mennyezetfűtés Mennyezet
Hőszigetelő réteg
Hővisszaverő fólia
Fűtőfólia
Álmennyezet, gipszkarton

A mennyezetfűtés legfőbb előnyei:

Az infrafűtés előnyeit is magáénak tudhatja a mennyezetben kialakított rendszer. Az egyenletes hőeloszlás és a kimagasló komfortérzet biztosított, mindez ráadásul különösen gazdaságos módon. A hagyományos padlófűtéssel ellentétben a mennyezetfűtés nem keringteti a lakásban található port, így sokkal egészségesebb környezetet képes teremteni.

mennyezetfűtés

A mennyezetfűtés ideális olyan helyiségek esetén, melyek funkciójukból fakadóan nem feltétlenül igényelnek változatlan hőmérsékletet – ilyenek lehetnek például az irodák, hotelszobák, vagy a különböző üzlethelyiségek. Közvetlen mennyezeti fűtés esetén –az alacsony hőtehetetlenségből kifolyólag– nem kell órákig várakoznia a felfűtésre; a gyors lehűlésnek, valamint az egyenletes hőelosztásnak köszönhetően pedig költségein is könnyebben spórolhat.

A hagyományos, tehát nem infrafűtést alkalmazó padlófűtéssel szemben, mely gyakran felső légúti, asztmás tüneteket okoz az arra érzékenyeknél, a sugárzó rendszerek ezen típusának – a szállópor minimális koncentrációjának köszönhetően – nincsenek negatív egészségügyi hatásai, sőt, telepítésükkel a penészedésről is végleg elfeledkezhet.